Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havran'da Aşı ve Küpeleme Çayışması Başladı

Havran

Balıkesirin Havran ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, Havran ilçesi ve köylerinde 2013 yılı hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele

Balıkesir`in Havran ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, Havran ilçesi ve köylerinde 2013 yılı hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele programı çerçevesinde geçtiğimiz yıl 03 Eylül 2012 tarihinde başlayan çalışmaların 02 Kasım 2012 tarihine kadar devam eden sonbahar dönemi "Küçükbaş Hayvanlarda Brucella Aşılaması ile Küpeleme Çalışmalarının" ilkbahar dönemi aşılamalarına yeniden başlatıldığını açıkladı.
İlçede ve köylerinde `Aşılama ve Küpeleme` çalışmalarının verimli bir şekilde yürütülebilmesi için Köy Muhtarlarımızın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile koordineli çalışma yapmalarını isteyen Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, "Köylerinde küçükbaş hayvan sahiplerinin aşılanmadık hayvan kalmamasına azami dikkat göstermeleri gerekmektedir. Zaman zaman hayvan sahiplerinin aşılama ilanını duymadıkları, çeşitli sebeplerle köy dışında oldukları, aşılamanın zorunlu olduğunu bilmedikleri ya da hayvanların gebe olması gibi sebeplerle aşı yaptırmadıkları görülmüştür. Hayvan hastalıkları ile mücadele, tedavi ve koruyucu amaçla Veteriner Hekiminin veya onun görevlendireceği Veteriner Sağlık Teknisyenin yapacağı aşı, serum ve küpeleme uygulamalarını hayvan sahipleri yaptırmak zorundadır" diye uyarıda bulundu.
Köy hudutlarında aynı gün içerisinde ve Küçükbaş hayvanlara yapılacak olan brucella aşılaması ve küpeleme çalışmaları için aşılama programının köylere kadar açıklandığını belirten Müdür Recep Özbudak, aşılama programında bir değişiklik olması durumunda en az 3 gün önceden ilçeye bağlı 16 Köy Muhtarlıklarına haber verileceği açıklamasını yaptı.
Hayvan sağlığı ve refahı için, Köylerde aşısız hayvan kalmasın diye uyaran ve hayvan yetiştiricilerimizin gayret göstererek duyarlı olmasını isteyen Özbudak, Aşıya gelen ekiplere yardımcı olunması gerektiğini söyledi.     Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı